2022 esinejad ja programm - HingamisLaulupidu

2022 esinejad ja programm

KALEWIPOJA LAVA

11.00 Hingamislaulupeo avamine
11.15  Karolin Kõrre. “Südamekutse”
13.15  Kauksi Ülle & Baba ja Ka
15.15  Maarja ja Siim Sarv. Pärimustantsud
16.00 Indrek Vainu, Irje Karjus, Pille Lill avavad teemat “Meie juured looduses ja pärimuses”
17.00 Triinu Taul
17.45 Silver Sepp. Regilaul ja kontsert
18.45 Hingamisjuhendajad Heiki Tomson, Kretel Viirsaar ja Triinu Taul. Ühishingamine ja -laulmine
21.00 Muusikaline peaesineja Hedvig Hanson. Kontsert “Hing ja hääl”
23.00 Lõkkeõhtu

21.08
9:00 Hommikused hingamispraktikad Jüri Orgussaarega

KALEWI MAJA

12.00 Hingamistöö. TIIA LÕOKE
14.00 Wim Hofi meetod. MADIS MEISTER
16.00 Superhingamine. ALAR TAMMING

LINDA TELK

12.00 Töötuba: “Kõige tähtsam oskus tänapäeval – lõdvestumine läbi intensiivsuse” HEIKI TOMSON
14.00 Qi Gong. VIKTOR PALMET
16.00 PranaSannaNTB Hingamispraktikad. MERIKE VILLARD
17.15 Töötuba: “Joogalikud hingamised igapäevaseks praktiseerimiseks” PIRET HAAMER

Tutvu esinejatega

20. august 2022

Heiki Tomson

Leelo Lehtla

11.00

KALEWIPOJA LAVA

HINGAMISLAULUPEO AVASÕNAD

Karolin Kõrre

11:15

KALEWIPOJA LAVA

SÜDAMEKUTSE

Karolin Kõrre on laulja ja laulukirjutaja, improviseerija ja muusikaõpetaja. Muusikaloomega alustas ta viieteistkümneaastasena, kui kirjutas teadlikult oma esimese laulu. Karolin on lõpetanud Eesti muusika-ja teatriakadeemia kaasaegse hääleimprovisatsiooni magistrantuuri, mis avardab hääle väljendusvõimalusi ning julgustab häälega mängima. Ta töötab ka muusikaõpetajana, nautides seda tööd täiel rinnal ja leides oma tööst inspiratsiooni loomiseks. Karolini looming on sisekaemuslik, julgustab õrnalt, hingestatult ja armastavalt enesesse vaatama. https://www.youtube.com/watch?v=5uc_Wy7sikU

Tiia Lõoke

12.00

KALEWI MAJA

TÖÖTUBA. Viie elemendi hingamine

Tiia Lõoke räägib lühidalt hingamistöö tekkeloost, tähtsamatest hingamise koolkondadest ja õpetajatest. Seejärel praktiseerime “5 elemendi hingamist”. Õpime 5 erinevat hingamise viisi, mis on seotud 5 elemendi: Maa, Tule, Vee,  Õhu ja Eetriga. Hingamistööd rikastab muusika ja sõnaline juhendatud meditatsioon nende elementide üle

Heiki Tomson

12.00

LINDA TELK

TÖÖTUBA “Kõige tähtsam oskus tänapäeval – lõdvestumine läbi intensiivsuse”

Inflatsioon, sõda, Covid, energiakriis, teadmatus. Tänapäeva ühiskonnas toimuv on intensiivne kogemus iga inimese füüsilisele ja vaimsele tervisele. Lisaks isiklik- ja tööelu.
Meie kehad on kõrgtehnoloogilised süsteemid, mis on juhitud läbi hingamise. Meil on võime 90 sekundiga muuta oma meeleseisundit, vabastada keha pingetest ja lahti ühenduda kollektiivteadvuse mõjutustest. Võlusõnad sellises transformatsioonis on oskus lõdvestuda. Selles töötoas õpetab Heiki maailma juhtivate hingamismeistrite praktikaid, selleks kuidas oma närvisüsteemi igapäevaselt tasakaalustada intensiivsetel aegadel ja hetkedel. Neid eluliselt olulisi hingamispraktikaid on koos lõbus ja elustav õppida 🙂 Oled oodatud!

Kauksi Ülle & Baba ja Ka

13:15

KALEWIPOJA MAJA

Kauksi Ülle & Baba ja Ka

Madis Meister

14.00

KALEWI MAJA

Wim Hof metoodika

Sertifitseeritud Wim Hofi meetodi instruktor, muusik, muusikaterapeut Madis Meister räägib meile, mida ta teab Wim Hofi metoodikast ja selle mõjust, miks tema ise seda õppima läks ja nüüd huvilisi juhendab

Viktor Palmet

14.00

LINDA TELK

TÖÖTUBA. Qi Gongi hingamispraktikad

Wudang koolkonna chi kung (QiGong) ja tai chi (TaiJi) eripäraks on liikumistehnikate sünkroonimine hingamistehnikatega.
Tehnikad on lihtsad ja väga efektiivsed. Hingamistehnikad, täpses koordinatsioonis liikumistega, sujuva rütmika säilitamine teadvelolekus, annavad tulemuse, mis on teinud Chi Kung ja Tai Chi üleilma tuntuks ja populaarseks. Tai Chi on arvatud Maailma Kultuuripärandi nimekirja.

HingamisLaulupeol paneme rõhuasetuse Chi Kung-ile sidudes selle Tai Chi põhimõtetega. Treenime Chi Kung kõige tuntumaid liikumistehnikaid, mida ise edasi praktiseerida saab.

Chi Kung erinevad liikumisvormid on salapäraste nimedega: Viis Looma, Kaheksa Kalliskivi, Fööniks Virgub Lennuks jne.

Viis Looma võib veidi lihtsustatud kujul olla mänguline ja hariv ka lastele. Lapsed saavad osaleda ka koos lapsevanematega, et siis kodus kogupere võimlemist harrastada. Oled oodatud!

Maarja ja Siim Sarv

15.15

KALEWIPOJA LAVA

Pärimustantsud

Maarja ja Siim Sarv on traditsioonilise muusika ja tantsude armastuse saanud oma isadelt, kes olid vennad. Tänu vanematelt saadud inspiratsioonile on mõlemad kulgenud armastuse ja pühendumisega pärimuslike tantsude ja muusika maastikul. Maarja ja Siimu jaoks kirjeldavad meie tantsutraditsiooni olemust loomulikkus, ökonoomsus, jätkusuutlikkus, tasakaal, kohalolu, keskmes püsimine, teadlikkus ja kindlasti ka siirus ning sisemine rõõm. Sukeldumine eesti tantsudesse on kui teekond iseendasse, kus me õpime tundma oma keha toimimise loogikaid, sisemist tasakaalu, õpime suhtlema austavalt ja arvestavalt nii iseenda kui ka partneriga. Lisaks võib sel teel leida palju üllatusi ja äratundmisi mitmesugustest õpetustest ja kultuuridest

Indrek Vainu, Irje Karjus, Pille Lill

16.00

KALEWIPOJA MAJA

Vestlusring teemal “Meie juured looduses ja pärimuses”

Vestlusringis on inimesed, kes hoolivad inimese ja looduse peegeldustest ja suhetest, eestlase igipõlisest tervendamisoskusest läbi looduse;  metsa ja loodusega ühtsusest. Räägime inimese loomulikust olekust, looduslike hiiede ja allikate pühast olemusest, pärimuse rollist, inimesest kui loojast ja inimese vastutusest loomises.

Arutame, mõtleme, loome koos!
Olete oodatud!

Alar Tamming

16.00

KALEWI MAJA

Kohad täitunud
TÖÖTUBA. Super Hingamine (Eelregistreerimisega)

Super Hingamine on umbes 1,5 tundi kestev kolmeosaline hingamisprotsess, mis kasutab erinevate hingamiskoolkondade parimaid võtteid (Holotroopne, Transpersonaalne ja Transformatiivne hingamine). Hingamistehnika aitab hästi kiiresti organismi viia seisundisse, kus on tasakaalus nii mõistus, keha kui tunded.

Alar: “Lühidalt öeldes on Super Hingamise kasu väga individuaalne. Tegu on protsessiga, kus inimene saab tegeleda oma alateadvuse erinevate kihtidega ja see mis igaüks saab, sõltub inimese antud eluetapist, probleemide dünaamikast ning taotlusest, mis tal on hingama tulles

Merike Villard

16.00

LINDA TELK

PranaSannaNTB Hingamispraktikad

Neurotransformatiivne hingamine on kombinatsioon erinevatest hingamistehnikatest: tantra kriya joogast, pranayamast, orgastilisest hingamisest ja de-armouringi tehnikast. Kombinatsioon erinevatest hingamise rütmidest ja hingepeetusest.

See on suurepärane meetod emotsionaalsete pingete vabastamiseks, teadvuse seisundite muutmiseks ja inimese füüsilise võimekuse süvakihtidesse sukeldumiseks.

Tulemuseks elusam olemine, kergustunne ja sisemine rahu, parem keskendumisvõime ja stressi vähenemine, füüsilise valu ja lihaspingete leevenemine.

MERIKE on keha- ja energiatöö sügavustesse sukeldunud erinevate õpetajate käe all nii Euroopas kui ka teisel pool maakera. Šamanism ja looduse rütmidega üheshingamine ning nähtamatu maailma kohalolu on tema igapäevaelu.
Merike on on spirituaalne mentor, Jaapani taimeravi ja keha tervendusteraapiate terapeut-massöör, Shindo venitustundide juhendaja, sünnitoetaja, PranaSanna NTB hingamistöö juhendaja ja Dearmouring Arts terapeut. Hoiab ruumi ja viib läbi sõsarkonna väeringe ning suviseid naiste väeretriite. On juhendajaks teraapia töötubades ja ruumihoidjaks-assistendiks rahvusvahelistel Dearmouring Arts retriitidel.
Endasse sügavamale on rännanud Hispaanias, Santiago de Compostela radadel ja Jaapanis, Shikoku88 budistlik-šamanistlikku teekonda kogedes. Viimasest sündis südames ja Pilgrimi kirjastuses raamat “Värav hingede maailma. Ichi-go ichi-e 一期一会 Hetk, mis iial ei kordu” (2019)

Triinu Taul

17.00

KALEWIPOJA LAVA

Piret Haamer

17.15

LINDA MAJA

Töötuba “Joogalikud hingamised igapäevaseks praktiseerimiseks”

Hingamine on meie elus niivõrd loomulik tegevus, et sageli me unustame, kui väekas tööriist ning abiline see on. Läbi hingamise saame end rahustada, enda mõttetegevust suunata, panna endas rohkem energiat liikuma, reguleerida enda seedetööd ja ka palju muud, kuid ainult siis, kui võtame enda hingamise luubi alla ning pühendume sellesse teadlikult. Saame valida, kas hingamine juhib meid või meie juhime hingamist. Kui soovid võtta ohjad enda kätte ning suunata oma elu teadlikult läbi hingamise, siis on joogatraditsioonist tulevad hingamistehnikad suurepärane viis, kuidas sellega algust teha ning enda teadlikkust kasvatada.

Silver Sepp

17.45

KALEWIPOJA LAVA

Regilaul. Mõnus kooslaulmine

Heiki Tomson, Kretel Viirsaar, Triinu Taul

18.45

KALEWIPOJA LAVA

Ühishingamine ja -laulmine

Hingamisruumi hoiavad Heiki Tomson, Kretel Viirsaar ja teised hingamisterapeudid. Helidega paitavad Triinu Taul ja Indrek Tammoja

Hedvig Hanson

21.00

KALEWIPOJA LAVA

Muusikaline peaesineja “Hing ja hääl”

Tundeline lauljanna Hedvig Hanson liigutab kuulajate südameid oma siira olemise ja voolava loomuliku häälega. Tema esitustest kostub nii emalikku hellust kui naiselikku sensuaalsust, ta laulud on meloodilised ja õhulised jättes ruumi ka kuulajate tunnetele. Hedvig ise on öelnud, et hingamine on otseselt seotud meie hingega ja seeläbi tõelise hingehäälega. See ilus mõte sobib HingamisLaulupeole suurepäraselt

23.00

KALEWIPOJA LAVA

Lõkkeõhtu

Hingamisprogramm

Heiki Tomson
LINDA TELK kell 12.00

Heiki on hingamistreener ja -terapeut. Pühendunud hingamistöö entusiastina on Heiki läbinud Dan Brulé teadliku hingamise meisterlikkuse 8-astmelise koolituse ning õppinud Sami Mälkiä ja Sudir Tiwari juures pranayama hingamist. Samuti on ta omandanud Body Awareness Institute’is biodünaamilise hingamise ja trauma vabastamise rahvusvahelise praktiku sertifikaadi.

Heiki on korraldanud ja läbi viinud teadliku hingamise töötube ja kursuseid nii eraisikutele kui firmadele Eestis, Saksamaal ja Türgis. Tema eesmärk on ühendada inimesed nende kõrgeima võimaliku potentsiaaliga läbi teadliku hingamise praktikate ja kehatöö.

TÖÖTUBA “Kõige tähtsam oskus tänapäeval – lõdvestumine läbi intensiivsuse” Inflatsioon, sõda, Covid, energiakriis, teadmatus. Tänapäeva ühiskonnas toimuv on intensiivne kogemus iga inimese füüsilisele ja vaimsele tervisele. Lisaks isiklik- ja tööelu. Meie kehad on kõrgtehnoloogilised süsteemid, mis on juhitud läbi hingamise. Meil on võime 90 sekundiga muuta oma meeleseisundit, vabastada keha pingetest ja lahti ühenduda kollektiivteadvuse mõjutustest. Võlusõnad sellises transformatsioonis on oskus lõdvestuda. Selles töötoas õpetab Heiki maailma juhtivate hingamismeistrite praktikaid, selleks kuidas oma närvisüsteemi igapäevaselt tasakaalustada intensiivsetel aegadel ja hetkedel. See on lõbus ja elustav ☺

Tiia Lõoke
KALEWI MAJA kell 12.00

Tiia on psühholoog, psühhoterapeut, hingamisterapeut ning TRE- ja teeta-tervendamise instruktor. Tiia on aktiivse nõustamise ja koolitamisega tegelenud juba 30 aastat. Ta on loonud kaheaastase hingamisteraapia ja -nõustamise väljaõppe – Teadliku Loomise ja Hingamistöö Akadeemia (TLHA) (www.teadlik-loomine.ee) ja Algallika keskuse (algallika.ee).

TÖÖTUBA. Viie elemendi hingamine Tiia Lõoke räägib lühidalt hingamistöö tekkeloost, tähtsamatest hingamise koolkondadest ja õpetajatest. Seejärel praktiseerime “5 elemendi hingamist”. Õpime 5 erinevat hingamise viisi, mis on seotud 5 elemendi – Maa, Tule, Vee,  Õhu ja Eetriga. Hingamistööd rikastab muusika ja sõnaline juhendatud meditatsioon nende elementide üle.

Alar Tamming
KALEWI MAJA kell 16.00

Alar on Eesti Transpersonaalse Assotsiatsiooni asepresident, psühholoogia teadusmagister ja Eesti Carl Jungi Seltsi liige. Tema lemmikteemadeks on inimese areng ja sellele kaasa aitavad muutunud teadvuse seisundid (hingamistehnikad, meditatsioon, jooga, biotagasiside, šamanistlikud seisundid, psühhedeelikumide abil esile kutsutud seisundid). Ta on täiendavalt õppinud NLP-d, holotroopset hingamist, transaktsioonilist psühhoanalüüsi ja holistilist teraapiat; osalenud ajulainete juhtimise treeningul ja mitmetel rahvusvahelistel transpersonaalse psühholoogia konverentsidel. Alar Tamming toetab raamatusarja “Transpersonaalse psühholoogia varamu” väljaandmist ja teda huvitavad eelkõige psühholoogia peavoolust eemalseisvad põnevad äärealad. Alari erinevaid psühholoogiaalaseid loenguid on võimalik kuulata raadiosaadetes “Traditsiooni tarkus” ja “Halloo, Kosmos”. Samuti on ta Klassikaraadio saatesarja “Teekond iseendasse” autor ning kirjutanud inimese sisemaailma kirjeldava raamatu “Jalutuskäik iseendasse”. TÖÖTUBA. Super Hingamine (Kohtade arv piiratud. Eelregistreerimisega) Kohad täis!  Super Hingamine on umbes 1,5 tundi kestev kolme osaline hingamisprotsess, mis kasutab erinevate hingamiskoolkondade parimaid võtteid (Holotroopne, Transpersonaalne ja Transformatiivne hingamine). Hingamistehnika aitab hästi kiiresti organismi viia seisundisse, kus on tasakaalus nii mõistus, keha kui tunded. Alar: “Lühidalt öeldes on Super Hingamise kasu väga individuaalne. Tegu on protsessiga, kus inimene saab tegeleda oma alateadvuse erinevate kihtidega ja see mis igaüks saab, sõltub inimese antud eluetapist, probleemide dünaamikast ning taotlusest, mis tal on hingama tulles.”

Jüri Orgusaar

Jüri on praktiseerinud Teadlikku Hingamist 25 aastat ja õpetanud 7 aastat.  Teadliku Hingamise Tee algas tal, mil sattus “juhuslikult” 10-päevasele hingamiskoolitusele, mida juhendas selle ala tõeline korüfee ja pioneer Leonard Orr, keda nimetatakse ka Vabastava Hingamise üheks esimeseks läändetoojaks. Jüri teiseks olulisimaks õpetajaks on olnud mees maakera kuklapoolelt, Uus-Meremaalt.  Colin P. Sissoni tarkus ja kogemused on need, mis lõpuks viisid Jüri sinnamaale, et ta tundsin, et mul on juba nii palju teadmisi ja Teadlikkust, et on aeg seda teistega jagada. Kolmas õpetaja, kedas soovin esile tõsta, on Mets. Just see on koht, kus inimene hakkab loomulikult hingama. Kui ta vähegi näeb ja kuuleb ja usaldab. Hommikupraktika “Särtsakas Algus” Teeme erinevaid põnevaid harjutusi, laeme oma kehad ja meeled energiaga. Ja naudime seda kõike täiel rinnal. Ära maga seda maha!

Viktor Palmet
LINDA TELK kell 14.00

Terviseliikumiste Tai Chi ja Chi Kung erinevaid stiile õpitud aastatel 2011-2016 ka Hiinas, Wudang Kungfu Akadeemias. Kuue aasta vältel treeninguid selles Akadeemias tipnesid kungfu/wushu treeneri kutsega ja taoistliku isikunimega Pan Mao Zi Ku. Zi Ku viitab isikule, kellel on võimekus oma teadmisi ka teistele jagada. Euroopa Wushu Föderatsiooni komisjoni ees on Viktor andnud oskuste eksami 4 Duan tasemele ehk meistritasemele. TÖÖTUBA. Qi Gongi hingamispraktikad Wudang koolkonna chi kung (QiGong) ja tai chi (TaiJi) eripäraks on liikumistehnikate sünkroonimine hingamistehnikatega. Tehnikad on lihtsad ja väga efektiivsed. Hingamistehnikad, täpses koordinatsioonis liikumistega, sujuva rütmika säilitamine teadvelolekus, annavad tulemuse, mis on teinud Chi Kung ja Tai Chi üleilma tuntuks ja populaarseks. Tai Chi on arvatud Maailma Kultuuripärandi nimekirja. HingamisLaulupeol paneme rõhuasetuse Chi Kung-ile sidudes selle Tai Chi põhimõtetega. Treenime Chi Kung kõige tuntumaid liikumistehnikaid, mida ise edasi praktiseerida saab. Chi Kung erinevad liikumisvormid on salapäraste nimedega: Viis Looma, Kaheksa Kalliskivi, Fööniks Virgub Lennuks jne. Viis Looma võib veidi lihtsustatud kujul olla mänguline ja hariv ka lastele. Lapsed saavad osaleda ka koos lapsevanematega, et siis kodus kogupere võimlemist harrastada. Oled oodatud!

Madis Meister
KALEWI MAJA kell 14.00

Madis on sertifitseeritud Wim Hofi meetodi instruktor, muusik, muusikaterapeut ning erinevate energiapsühholoogia tehnikate praktik. Olles juba aastaid huvitunud inimese olemuse uurimisest, tegelenud enesearengu ja erinevate teraapiavormide õppimisega, on ta jõudnud sinnamaani, et tunneb vajadust oma kogemusi ja teadmisi teistega jagada. Wim Hofi meetod on aidanud Madisel jõuda parema füüsilise terviseni, olla emotsionaalselt tasakaalukam ja stressirohketes olukordades lõdvestunum ning suurendanud usaldust, et ta on võimeline palju rohkemaks, kui ta eelnevalt arvas.

Madis ütleb, et Wim Hofi meetodi praktiseerimine on see, mis toob temas välja need väärtused, mis teevad temast inimese. Meetod aitab ühenduda oma sügavama olemusega, inimeseks olemise kogemusega ja meie ürgse väega. See oli tema jaoks puuduv lüli, mõistmaks, et meie kehad on templid, meie sõiduvahendid maisel teekonnal ning seetõttu vajavad pidevat hoolt ja armastust, et väljendada oma tõelist olemust ja kogupotentsiaali. Madis ütleb enda töö kohta: “Minu ülesanne on hoida ruumi, et Sina leiaksid vastused iseendast.”

Merike Villard
LINDA TELK kell 16.00

Merike on keha- ja energiatöö sügavustesse sukeldunud erinevate õpetajate käe all nii Euroopas kui ka teisel pool maakera. Šamanism ja looduse rütmidega üheshingamine ning nähtamatu maailma kohalolu on tema igapäevaelu. Merike on on spirituaalne mentor, Jaapani taimeravi ja keha tervendusteraapiate terapeut-massöör, Shindo venitustundide juhendaja, sünnitoetaja, PranaSanna NTB hingamistöö juhendaja ja Dearmouring Arts terapeut. Hoiab ruumi ja viib läbi sõsarkonna väeringe ning suviseid naiste väeretriite.  Endasse sügavamale on rännanud Hispaanias, Santiago de Compostela radadel ja Jaapanis, Shikoku88 budistlik-šamanistlikku teekonda kogedes. Viimasest sündis südames ja Pilgrimi kirjastuses raamat “Värav hingede maailma. Ichi-go ichi-e 一期一会 Hetk, mis iial ei kordu” (2019). TÖÖTOA NIMETUS: PranaSannaNTB hingamise töötuba Neurotransformatiivne hingamine on kombinatsioon erinevatest hingamistehnikatest: tantra kriya joogast, pranayamast, orgastilisest hingamisest ja de-armouringi tehnikast. Kombinatsioon erinevatest hingamise rütmidest ja hingepeetusest. Suurepärane meetod emotsionaalsete pingete vabastamiseks, teadvuse seisundite muutmiseks ja inimese füüsilise võimekuse süvakihtidesse sukeldumiseks. Tulemuseks elusam olemine, kergustunne ja sisemine rahu, parem keskendumisvõime ja stressi vähenemine, füüsilise valu ja lihaspingete leevenemine. 

Piret Haamer
LINDA TELK kell 17.15

Piret on kundalini jooga õpetaja, hingamistöö terapeut ning erinevate energeetiliste tervendusviiside praktiseerija. Vaimse ning materiaalse elu tasakaalustamiseks on Piret seotud ka personalitöö ning projektijuhtimisega.

Sügavam kogemus ja vaimustumine hingamise väest sai alguse üle 10 aasta tagasi läbi kundalini jooga praktiseerimise. See vaimustus ja ka piiritu uudishimu on viinud Pireti edasi hingamise kui meie eluenergia alalhoidja ja võimendaja sügavama tundmaõppimise juurde. Lisaks hingamistöö ja -tehnikate praktiseerimisele on Piret keskendunud joogalikele praktikatele ning erinevatele tervendusviisidele, hoidmaks eluenergiat mõnusas voolamises.

Töötuba „Joogalikud hingamised igapäevaseks praktiseerimiseks“

Hingamine on meie elus niivõrd loomulik tegevus, et sageli me unustame, kui väekas tööriist ning abiline see on. Läbi hingamise saame end rahustada, enda mõttetegevust suunata, panna endas rohkem energiat liikuma, reguleerida enda seedetööd ja ka palju muud, kuid ainult siis, kui võtame enda hingamise luubi alla ning pühendume sellesse teadlikult. Saame valida, kas hingamine juhib meid või meie juhime hingamist. Kui soovid võtta ohjad enda kätte ning suunata oma elu teadlikult läbi hingamise, siis on joogatraditsioonist tulevad hingamistehnikad suurepärane viis, kuidas sellega algust teha ning enda teadlikkust kasvatada.

Kretel Viirsaar
KALEWIPOJA LAVA kell 18.00

Lisaks psühholoogiaõpingutele Tallinna Ülikoolis on Kretel täiendavalt õppinud transpersonaalset psühholoogiat ning erinevaid hingamisteraapiaid. Tema huvialadeks on oma potentsiaali täielik rakendamine, avardunud teadvuse seisundite saavutamine läbi kohalolu, meditatsiooni, hingamise ja jooga. Tänaseks on ta hingamisterapeudina tegutsenud 18 aastat ja viinud läbi vabastava hingamise koolitusi koos meetodi looja Leonard D. Orriga mitmel pool maailmas.

Õhtu kulminatsioon – Ühishingamine ja -laulmine
Kretel on ühishingamise protsessi kaaslooja ja hoidja

Kultuuriprogramm

Hedvig Hanson
KALEWIPOJA LAVA kell 21.00

Tundeline lauljanna Hedvig Hanson liigutab kuulajate südameid oma siira olemise ja voolava loomuliku häälega. Tema esitustest kostub nii emalikku hellust kui naiselikku sensuaalsust, ta laulud on meloodilised ja õhulised, jättes ruumi kuulajate enda tunnetele. Hedvig ise on öelnud, et hingamine on otseselt seotud meie hingega ja seeläbi tõelise hingehäälega. See ilus mõte sobib hingamislaulupeole suurepäraselt.

Karolin Kõrre
KALEWIPOJA LAVA kell 11.15

Karolin Kõrre on laulja ja laulukirjutaja, improviseerija, muusikaõpetaja ja hingamispraktik. Muusikaloomega alustas ta viieteistkümneaastasena, kui kirjutas teadlikult oma esimese laulu. Karolin on lõpetanud Eesti Muusika-ja Teatriakadeemia kaasaegse hääleimprovisatsiooni magistrantuuri, mis õpetab avardama hääle väljendusvõimalusi ning julgustab häälega mängima. Ta töötab muusikaõpetajana, nautides seda tööd täiel rinnal, ning leides ka sellest tööst inspiratsiooni loomiseks. Karolini looming on sisekaemuslik, julgustades õrnalt, hingestatult ja armastavalt enesesse vaatama.

Silver Sepp
KALEWIPOJA LAVA kell 17.45

Silver Sepp on eesti muusik, fantaasiapillimängija. Ta on olnud tegev ansamblites Svjata Vatra ja Bombillaz ning on ansambli Ro:toro löökpillimängija, kus mängib kausipille.

Silver Sepp on tähelepanu pälvinud omanäoliste isetehtud fantaasiapillidega, mis on sageli meisterdatud taaskasutatud materjalidest. Muu hulgas on Silver Sepp loonud vanast võrguhargist naelapilli, mänginud kanalisatsioonitorudel, jalgratta esirattal ning kuuest pesukausist ja 20 liitrist veest tehtud vesitrummidel.

Triinu Taul
KALEWIPOJA LAVA kell 17.00

Triinu Taul on ainulaadne laulja, muusik, pärimusmuusik, muusikalooja, multiinstrumentalist, vabakutseline loovisik.

Triinu omab tugevat sidet oma juurte ja loodusega. Tema lauluhääl on kordumatu, selle kõlas peegeldub ürgsete loodusrahvaste teadvus ning müstilised dimensioonid. Triinu muusikaline looming on lihtne, sügav ja puudutav. Teda kuulates vaikib meel ja rahunevad mõtted, et leida end lähemal oma loomulikule olemusele ja olemisele. Triinu mängib erinevaid rahvapille nagu näiteks kannel, parmupill, torupill, šamaanitrumm, põlisameeriklaste high spirit flööt, kalimba, charango jt. Ta on läbi aastate osalenud mitmetes muusikalistes koosseisudes ja projektides, jaganud oma muusikat nii kodumaal kui välismaal. Hetkel on Triinu järjest enam pühendunud ja süvenenud muusika algupärasse ja tervendavasse jõusse, uurides ja praktiseerides helide teraapilist mõju.

Aruteluring

Irje Karjus
Kell 16.00

Irje õppis Tartu Ülikoolis keeleteadust ja folkloori. Täiendust oma teadmistele ja haridusteele on ta hankinud näitejuhtimise õpingutel Viljandi Kultuurikoolis ning maaeluarengu spetsialistiõppel Iirimaa Rahvuslikus Ülikoolis. Vaimsete arengusuundade kultiveerimisel on tema sõnul olnud olulised ka õpingud Tartu Waldorf-kooli Õpetajate Seminaris ja Tampere Homöopaatia Akadeemia õppekava alusel. Eluaegse ettevõtjana on Irje tundnud suurt rõõmu ja kirge Metsamoori Perepargi kui Eesti elamusturismi sihtkoha rajamisest. Hetkel juhib ta kahte ettevõtet, mis tegelevad koolituste ja eestimaiste loodustoodetega: Tervise Kodu OÜ ja Loodusloome OÜ. Irje on kirjutanud muljetavaldavad 13 raamatut, mis selgitavad taimemaailma ja inimloomuse energeetilist sidet. Ta on juhtinud mitut rahvusvahelist turismiprojekti ning täiendanud ettevõtlusalaseid teadmisi Ameerikas, Rootsis, Saksamaal ning Soomes. Irje ütleb, et väärtustab inimese ja grupi loomisjõudu koostööna ning innovaatilist lähenemist ettevõtlusele vaimu, hinge ja ego sünergias.

Indrek Vainu
Kell 16.00

Indrek ütleb enda ja oma kutsumuse kohta: “Olen metsa poeg, elan metsaga ühte, mets on minu kodu. Metsade raie on ka minu elupaikade hävitamine – olen üks liik metsas – inimene, osa metsikust loodusest. Kehastudes inimeseks, olen metsa jalad, käed ja suu. Saan panna selga korralikud riided ja minna teiste inimeste sekka, rääkida metsa eest, tegutseda metsiku heaks, olla metsale abiks. Meie ülesandeks on hoolitseda Maa eest, hoida loodust, kaitsta metsikut ja kanda elavat pärimust. Metsade hävitamist võtan isiklikult, kuna kogu meid ümbritsev on hingestatud ja seoses.”

Pille Lill
Kell 16.00

Pille Lill on laia silmaringiga, palju reisinud oma ala proff, kes vestlusringis jagab oma mõtteid eelkõige just kultuurist ja muusikast, selle sidumisest igapäevaeluga ja rahvustundega. Ta on tunnustatud ooperilaulja ja kultuuritegelane. Ta on lõpetanud Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia (EMTA) kahel erialal, muusikapedagoogika ja ooperilaul. Haridustee jätkus Londoni Guildhall School of Music and Drama magistrantuuris ning magistrikraadi kaitses ta Sibeliuse Akadeemias, Soomes. Aastatel 2004-2011 läbis ta doktoriõpingute programmi EMTA-s (prof Jaakko Ryhänen), täiendades end 2005-2006 Karlsruhe Muusikakõrgkoolis. Pille on esinenud ooperi-, oratooriumi- ja kammerlauljana paljudes riikides ning teinud koostööd väljapaistvate dirigentidega. Ta on pälvinud teiste seas Suure Vankri auhinna, kui parim naislaulja (1996) ja on olnud Georg Otsa preemia laureaat (2002), ta on Richard Wagneri Ühingu stipendiaat (1998), Piiskop Platoni III järgu ordeni kavaler (2005) ning talle on omistatud UNISEF-i Sinilinnu preemia (2009), Kultuurkapitali Helikunsti Sihtkapitali aastaauhind (2014), Valgetähe IV klassi teenetemärk (2016) ja EELK Kiriku Teeneteristi tunnustusmärk (2017), Tallinna teenetemärk (2019) jt. Aastatel 1997-2013 õpetas P. Lill EMTA-s (alates 2003 dotsendina) ning ta on andnud meistriklasse mitmetes riikides (Saksamaa, Soome, Venemaa, Valgevene, Läti, Iisrael jm). Teda on kutsutud rahvusvaheliste ooperilauljate konkursside žüriidesse (Venemaa, Läti, Itaalia, Iisrael, Leedu) ning ta on Vabariikliku vokalistide konkursi looja ja žürii liige (2009, 2013, 2017, 2022). Pille on Muusikute fondi PLMF ja PLMF Academia Nova huvikooli looja ja eestvedaja.

Maarja ja Siim Sarv
KALEWIPOJA LAVA kell 13.15

Maarja ja Siim Sarv on traditsioonilise muusika ja tantsude armastuse saanud oma isadelt, kes olid vennad. Tänu vanematelt saadud inspiratsioonile on mõlemad kulgenud armastuse ja pühendumisega pärimuslike tantsude ja muusika maastikul. Maarja ja Siimu jaoks kirjeldavad meie tantsutraditsiooni olemust loomulikkus, ökonoomsus, jätkusuutlikkus, tasakaal, kohalolu, keskmes püsimine, teadlikkus ja kindlasti ka siirus ning sisemine rõõm. Sukeldumine eesti tantsudesse on kui teekond iseendasse, kus me õpime tundma oma keha toimimise loogikaid, sisemist tasakaalu, õpime suhtlema austavalt ja arvestavalt nii iseenda kui ka partneriga. Lisaks võib sel teel leida palju üllatusi ja äratundmisi mitmesugustest õpetustest ja kultuuridest.

Folkpunk-pereansambel Baba ja Ka

Folkpunk-pereansambli Baba ja Ka moodustavad Ülle Kauksi ja tema abikaasa Evar Riitsaar. Kauksi Ülle on võro luuletaja ja kultuuritegelane. Kauksi Ülle hakkas luuletusi kirjutama teadmata, et kirjutab võru keeles. 1987. aastal ilmus tema esimene luulekogu „Kesk umma mäke”, kus on märgata intensiivset suhet suulise traditsiooniga. Järgnesid ballaadikogud „Hanõ vai luigõ” (1989), „Agu ni eha” (1995) ja „Kuldnaanõ” (1996), kus on „žanriomaselt esil armastuse, surma ja saatuse motiivid, kuid nii pärismaised kui rahvusvahelised müüdiained allutatakse neis mitmesugustele teisendustele ja nihestustele” Mitme ballaadi aine on võetud regilauludest, aga regilaulu vormi pole seejuures jäljendatud, vaid ainult tsitaatidega markeeritud. Tihti on ballaadid dialoogi vormis. 1991 ilmunud luulekogu „Jyriyy” sisaldab Laulva revolutsiooni aegset isamaaluulet, kus paatosesse seguneb irooniat. Tema hilisemad luuleraamatud „Nõsõq rõõmu mõrsija” (2001) ja „Käänüpäiv” (2003) keskenduvad isiklikele teemadele, aga seal on ka satiirilisi luuletusi ja maausulisi palveid. 2005. aastal ilmus tal eestikeelne luulevalikkogu „Emaemamaa”, tõlkijad Kirsti Oidekivi ja Aare Pilv. Samal aastal on tehtud helisalvestis „Imäplaat”, kus ta oma luulet ise loeb ja laulab. 2012 ilmus tal “Valit luulõq” esimene köide, ja samuti uute luuletuste kogu “Palunõiaq”.